cholesterol

Różnice pomiędzy białą, czerwona a zieloną herbatą – właściwości. Porady dla klientów

herbata w szklance z uchem
Autor: Panda Tea
Źródło: http://www.flickr.com
Herbata zawojowała krajowy rynek spożywczy. Co prawda nadal jest mniej popularna niż kawa jednak ma coraz znaczniejsze grono smakoszy. Herbata przeważnie kojarzy się z naparem rozgrzewającym, wyciszającym i leczniczym, jednak niektóre jej typy potrafią działać tak samo dobrze, a nawet lepiej niż kawa.

Dlaczego dobrze jest wzbogacać swoją dietę o zdrowe składniki i mikroelementy, które niesie przykładowo olej lniany?

uroda
Autor: www.homejobsbymom.com
Źródło: http://www.flickr.com
W codziennym funkcjonowaniu gotowanie od zawsze było istotnym elementem, współcześnie jest to wręcz rytuał, dzięki któremu możemy weselić się spotkaniem z bliskimi i spędzić przyjemnie czas w kuchni. Lubiane staje się slow food, czyli kuchnia, w której przyrządzanie posiłków potrzebuje odpowiedniego przygotowania oraz czasu.

Co to jest AMD oraz z jakiego powodu trzeba zacząć wcześnie leczyć to schorzenie?

okulista
Autor: MilitaryHealth
Źródło: http://www.flickr.com
Dzięki współczesnej medycynie jesteśmy w stanie wyleczyć naprawdę bardzo dużo chorób. Szanse na wyleczenie zwiększa rzecz jasna szybsze wykrywanie schorzeń, z tego względu warto się systematycznie badać oraz nie zaniedbywać kontroli lekarskich. Jedną z chorób, które są faktycznie niebezpieczne jest AMD, a więc Zwyrodnienie Plamki Żółtej. Jak można się bez problemu domyśleć, jest to schorzenie wzorku, jakie pojawiaj się u osób po 50 roku życia.

Jakiego rodzaju oleju dobrze byłoby używać, jeżeli pragniemy zmniejszyć liczbę tzw. niewłaściwego cholesterolu?

kobieta podczas ćwiczeń
Autor: Arya Ziai
Źródło: http://www.flickr.com
Ludzki organizm to niezwykle skomplikowany system. Do jego właściwego działania niezbędnych jest wiele elementów oraz związków chemicznych. Część z nich wytwarza nasz organizm we własnym zakresie (ściślej temat ujmując w wątrobie jest wytwarzanych aż 85%), natomiast część powinniśmy spożywać łącznie z pożywieniem.

Co jeść by nie dopadł nas rak

Potrawa, dziczyzna i grzyby
Autor: Stanisław Bobowski
Źródło: Radisson Blu Hotel, Kraków
Naukowcy dowiedli, że istnieje dużo możliwości, które mogą sprawić, że nigdy nie dopadnie nas rak.
Syndicate content