Zdrówko

Co jeść by nie dopadł nas rak

Naukowcy dowiedli, że mamy pod ręką dużo rozwiązań, które mogą spowodować, że nigdy nie zachorujemy na nowotwór.

Najważniejszym z nich jest na pewno zmiana stylu życia – więcej aktywności fizycznej, porzucenie palenia nikotyny i mniej stresujących sytuacji. Najwięcej profitów w zapobieganiu posiada konsumowanie artykułów, które posiadają wiele właściwości, użytecznych w bitwie z postępami raka. Ludzie z Zachodu mogą być zaskoczeni, jak wiele gatunków grzybów z Dalekiego Wschodu świetnie wpływa na zmagania z chorobą. Spory procent z nich jest od dekad aplikowany w zarówno leczeniu, jak i profilaktyce rozrostu choroby.

Shitake to ładny grzyb, który przywołuje na myśl naszego swojskiego podgrzybka. Japończycy od dawna wiedzą, że znacznie wzmacnia on działanie układu odpornościowego w ciele. To kluczowa rzecz z 2 przyczyn.

Jeżeli taka tematyka Cię absorbuje, to kliknij ten link, gdyż bardzo zbliżone informacje publikuje właśnie ten artykuł (http://www.ursynow-specjalisci.pl). On też jest wart uwagi.

Primo, mocny układ odpornościowy to większa szansa, że komórki rakowe nigdy się w ciele nie pojawią. Po drugie, zwiększona produkcja leukocytów, stymulowana przez spożywanie grzybów shitake jest kluczowa dla ludzi, którzy już zmagają się z rakiem. Pokarm ten jest rzadko dostępny w naszym kraju, niektóre internetowe apteki lub sklepy online sprzedają ekstrakty.

Grzyby służą zdrowiu

Autor: Agencja Royal Brand PR
Źródło: Agencja Royal Brand PR
Reishi to rudawy grzyb, który ma dobre cechy dla ludzi chorych na raka, przechodzących chemioterapię.

Poświęć chwilę i sprawdź tutaj (https://zdrowie-dom.pl/ozonatory/67-ozonator-programowalny-n202c-powietrze-woda-zywnosc-6939979100067.html) analogiczne informacje na ten temat – one z całą pewnością Cię zaintrygują, zatem nie czekaj zbyt długo:)

Jak dowiodły dokładne testy, przeprowadzane wśród chorych na raka w kraju Kwitnącej Wiśni, jedzenie tego ciekawego grzyba znacznie poprawia szanse osoby na pozytywne efekty chemioterapii. Oprócz tego duży procent pacjentów stwierdziło, że jedząc często reishi mają lepszy nastrój i dobrze znoszą walkę z nowotworem. To fundamentalna sprawa, ponieważ odpowiednie nastawienie kuracjusza to fakt, który może znacznie ułatwić zwalczanie raka. Spoglądając ogólnie na badania nad grzybem można dojść do wniosku, że jest silną pomocą dla chorych. Zobacz też: .

Nie wszyscy znają fakt, że tłuszcz to nie zło. Rzecz jasna tłuszcz pochodzenia zwierzęcego jest niekorzystny dla człowieka. Kwasy omega-3 zaś mają dobroczynny wpływ na zdrowie człowieka. Można je spotkać w wielu typach ryb oraz w dobrze wytłoczonej oliwie z oliwek. Z jakiego powodu jego jedzenie jest takie istotne? Badania mówią, że substancje omega-3 znacznie działają na ograniczenie powstawania nowotworów, dlatego że efektywnie likwidują wolne rodniki, znany czynnik zachorowań na tę niebezpieczną chorobę. Dodatkowe kwas zbawiennie działa na krążenie, oddalając ryzyko ataków serca. Dowiedziono, że spożywanie omega-3 jest niezbędne dla ludzi z sporym stężeniem złego cholesterolu w ciele. Kwasy te najłatwiej znaleźć w tłuszczach rybich, zwłaszcza tych wziętych z śledzia oraz dorsza. Trzeba pamiętać, że nie można przeginać ze jedzeniem tych kwasów, gdyż jest to szkodliwe.